DONERA

Search Website

Khums

?
?
?
?
?
?
?
?
?
?

?
?
?
?

0kr

0kr

0kr

0kr

Hvorfor give til Al-Ayn?

Al-Ayn har tilladelse (Ijaza) til at bruge 100% af dit Khums på forældreløse børn, der lever i fattigdom. Denne Ijaza er blevet underskrevet og stemplet direkte af Al-Sayyid Al-Sistani selv. En kopi af Ijaza kan ses her samt direkte på hans hjemmeside. Læs mere

Dit Khums vil blive brugt på at yde væsentlige tjenester til forældreløse børn i nød og løfte dem ud af fattigdom. Tusinder af mennesker giver regelmæssigt deres Khums til Al-Ayn. Det kan du også.

Hvordan beregner jeg, hvor meget Khums jeg skal betale?

Beregn dit Khums ved hjælp af vores regnemaskine eller anmod om en gratis tilbagevenden opkald for at besvare dine spørgsmål.

Beregn

Khums-betalinger deles i to lige store dele:

  1. Imamens andel – Sahm Al-Imam: Denne del bruges til velgørende formål efter den jurists (marja’as) skøn.
  2. Saadaa’s andel – Sahm Al-Sada: Denne del bruges til dem i nød fra Hashims afstamning (Hashims familie navn stammer fra profet Muhammeds oldefar).

Beregn

Hvordan bruger vi Khums-donationer?

Khums-donationer, der modtages af Al-Ayn, anvendes til at yde væsentlig støtte til forældreløse børn, primært i form af månedlige økonomiske ydelser for at løfte dem ud af fattigdom. Dette gælder både Sahm Al-Imam og Sahm Al-Sada donationer*.

  • Hvis du gerne vil have din Khums-donation brugt specifikt på et af vores Sadaqa Jariya-projekter, bedes du kontakte os, og vi kan ansøge på dine vegne om tilladelse til det fra kontoret for Al-Sayyed Ali Al-Sistani.
  • Sahm Al-Sada fordeles til forældreløse børn af Hashimi-afstamning, defineret i henhold til retslige krav. Vi har en aftale med kontoret for Al-Sayyed Al-Sistani om at udveksle eventuelle overskydende Sahm Al-Sada donationer med Sahm Al-Imam donationer for at blive fordelt til andre forældreløse børn.
Betaling af din Khums Via Bankoverførsel

Hvis du foretager en donation via bankoverførsel, beder vi dig om at bruge den relevante donationskode fra listen nedenfor som reference og tilføje dit Supporter ID, hvis du har en. Vi kan derefter tildele din donation i overensstemmelse hermed.

For at bekræfte status for din bankoverførsel efter at have foretaget den, skal du klikke her.

Bankoplysninger:

Arbejderens Landsbank
Kontonavn: Al Ayn Almennyttig Fond

Reg.nr. 5327                                                                                      Konto nr. 0245668

IBAN: DK4753270000245668
SWIFT: ALBADKKK
MobilePay: 566 227

Al-Sayyed Ali Al-Sistanis Direkte Ijaza (Skriftlig Tilladelse)

Al-Ayn Social Care Foundation har direkte Ijaza (skriftlig tilladelse) fra Al-Sayyed Ali Al-Sistani til at modtage religiøse bidrag (Khums) til brug på forældreløse børn. Tilladelsen omfatter begge dele af Khums (Sahm Al-Imam og Sahm Al-Sada), og den præcise mængde af din Khums-donation vil gå til at støtte forældreløse børn.

Link til Ijaza klik her

Blog

Betydningen af Khums

Islam præsenterer menneskeheden for en komplet pakke. Den håndterer vores forhold til andre skabninger af Gud, såvel som vores eget forhold til Gud. De økonomiske ansvar, som Islam lærer os, berører dog begge dele. Fra den ene side er det en form for tilbedelse og et middel til at komme nærmere Gud. Fra en anden side er det en handling med at dele den rigdom, som Gud har givet os, til formål tilladt af Sharia.

En af de store økonomiske forpligtelser, som befalingen af Qur’ān[1] og forklaret af Ahl al-Bayt [a], er khums – den en-femtedel afgift. Den er anderledes end zakāt al-māl, da sidstnævnte kun vedrører bestemte former for velstand over visse tærskler.

Læs mere

Giv Min Khums Online

Vær venlig altid at specificere, hvis din Khums kun er af en del, Sahm Al-Imam eller Sahm Al-Sada.