Dóner Nu

Search Website

Privatlivspolitik – Al-Ayn DK

Overskud

Beløb du ejer i danske kroner ?
Beløb du ejer i danske kroner
Værdien af udenlandsk valuta du ejer, omregnet til danske kroner ?
Beregnes på din khums-forfaldsdato.
Gæld, som andre skylder dig, og som du forventer at få tilbagebetalt ?
Inkluder ikke dette, hvis det allerede er medregnet i tidligere regnskabsår.
Ejendele, som ikke bruges til daglig forsørgelse ?
Dette inkluderer bygninger, gårde, fabrikker, varer, arbejdsredskaber og enhver husholdningsgenstand eller ejendom, der ikke bruges til daglig forsørgelse. Beregn disse til nuværende værdi, hvis de blev erhvervet med overskudsindkomst, hvor der ikke er gået et år, og til anskaffelsespris, hvis de blev erhvervet med overskudsindkomst, hvor der er gået et år. Hvis de blev erhvervet med en kombination af indkomst, beregn disse til nuværende værdi i forhold til det, der blev erhvervet med overskudsindkomst, hvor der ikke er gået et år, og til anskaffelsespris i forhold til det, der blev erhvervet med overskudsindkomst, hvor der er gået et år.
Økonomiske forpligtelser ?
Dette inkluderer surqufliah, retten til at anvende statsejede landbrugsjord, og retten til at genoplive jord, der er indhegnet og forberedt til beboelse. Beregn disse til nuværende værdi, hvis de blev erhvervet med overskudsindkomst, hvor der ikke er gået et år, og til anskaffelsespris, hvis de blev erhvervet med overskudsindkomst, hvor der er gået et år. Hvis de blev erhvervet med en kombination af indkomst, beregn disse til nuværende værdi i forhold til, hvad der blev erhvervet med overskudsindkomst, hvor der ikke er gået et år, og til anskaffelsespris i forhold til, hvad der blev erhvervet med overskudsindkomst, hvor der er gået et år.
Beløb du har brugt før din khums-forfaldsdato ?
Dette er kontanter, som var underlagt khums før din khums-forfaldsdato, og som du allerede har brugt (f.eks. hvis dette er det første år, du betaler khums, selvom du skulle have betalt khums i tidligere år).
Forbrugsgoder, der er brugt inden din khums-forfaldsdato ?
Dette er forbrugsgoder, der var underlagt khums før din khums-forfaldsdato, og som du allerede har brugt. Beregn disse efter nuværende værdi. Forbrugsgoder er genstande, der frit kan udveksles eller udskiftes, helt eller delvist, med en anden genstand af lignende art, såsom maskiner eller fabriksfremstillede stoffer.
Ikke-udskiftelige ejendele, der er brugt inden din khums-forfaldsdato ?
Dette er ikke-udskiftelige ejendele, der var underlagt khums før din khums-forfaldsdato, og som du allerede har brugt. Beregn disse efter deres værdi på det tidspunkt, de blev brugt. Ikke-udskiftelige ejendele er unikke genstande, såsom unikke malerier, monumenter og unikke smykker.
Beløb du allerede har betalt med intention om Sahm Al-Imam ?
Beløb du har betalt med intention om Sahm Al-Imam før din khums-forfaldsdato.
Beløb du allerede har betalt med intention om Sahm Al-Sada ?
Beløb du har betalt med intention om Sahm Al-Sada før din khums-forfaldsdato.

Fradrag

Erhvervsgæld ?
Inkluder al erhvervsgæld, du stadig skylder andre.
Restgæld til dækning af leveomkostninger optaget i dette regnskabsår ?
Inkluderer gæld, der er optaget i regnskabsåret til bolig (pant/real-kreditlån), bil osv. Se venligst de detaljerede regler for pant.
Restgæld til dækning af leveomkostninger optaget i tidligere regnskabsår ?
Inkluderer gæld, der er optaget i det tidligere regnskabsår til bolig (pant/real-kreditlån), bil osv. Aktivet (hus, bil osv.) skal stadig være i din besiddelse. Beregn kun det beløb, som du ikke har fratrukket fra dine overskud i tidligere regnskabsår. Se venligst de detaljerede regler for pant.
Beløb, som der allerede er betalt khums af ?
Beregnet på din khums-forfaldsdato. Inkluderer de resterende midler, der var underlagt khums i tidligere år, og som du allerede har betalt khums af.
Yderligere oplysninger

Vejledning til Khums-beregning

1. Fastlæggelse af khums-forfaldsdato: Din khums-forfaldsdato er den første dag, du begyndte dit arbejde eller din virksomhed. Hvis du er pensioneret eller ikke i beskæftigelse, kan du enten aftale en khums-forfaldsdato med en repræsentant for din marja’, eller du kan beregne separate khums-år for hver fortjeneste, baseret på datoen for hver opnået fortjeneste.

2. Handelsvarer og fast ejendom til erhvervsmæssig brug: Khums på handelsvarer og fast ejendom, der er tiltænkt handel, skal beregnes ud fra deres nuværende markedsværdi, selvom de blev købt med overskud, som er mere end et år gammelt. Dette gælder dog kun, hvis den aktuelle markedsværdi er højere end købsprisen; hvis købsprisen overstiger markedsværdien, skal den oprindelige købspris anvendes.

3. Beregning ved negativt khums-beløb på grund af forsørgelsesgæld: Hvis beregningen af khums resulterer i et negativt beløb på grund af eksisterende forsørgelsesgæld, skal det beløb af forsørgelsesgælden, som svarer til det skyldige khums-beløb, trækkes fra den samlede beregning. På den måde bliver kun den resterende del af overskuddet underlagt khums.

4. Tilbagebetalt forsørgelsesgæld inden for regnskabsåret: Hvis forsørgelsesgæld er blevet fuldt tilbagebetalt inden for det pågældende regnskabsår, skal dette beløb fratrækkes fortjenesten og dermed undtages fra khums-beregningen.

5. Ejendele undtaget fra khums: Visse ejendele er undtaget fra khums og omfatter følgende kategorier:

  • Arvede ejendele:
    • Kontanter
    • Fast ejendom
    • Genstande, der kan overdrages, samt lignende aktiver
  • Ejendele fra hustruens medgift (mahr):
    • Kontanter
    • Guldsmykker
    • Hjemmemøbler og tilsvarende ejendele
  • Personlige og familiemæssige ejendele købt med overskud fra det aktuelle regnskabsår til forsørgelse:
    • Primær bolig til familien
    • Møbler og andre husholdningsgenstande
    • Haver, der bruges til fritid eller til frugtproduktion til eget forbrug
    • Personlige eller familieejede biler
    • Husdyr til husholdningsbrug, som f.eks. en malkeko eller æglæggende høns
  • Gæld og forpligtelser:
    • Gæld, som andre skylder dig, men som du ikke forventer at få tilbagebetalt
    • Genstande købt på kredit, hvor gælden endnu ikke er tilbagebetalt

Disse undtagelser sikrer, at de nævnte ejendele og gæld ikke indgår i khums-beregningen

Samlet beløb, der skal betales khums af 0 DKK

Skyldig khums 0 DKK

Beløb til Sahm al Imam, der skal betales 0 DKK

Beløb til Sahm al Sada, der skal betales 0 DKK

Send mig en Khums-rapport

Al-Ayn Almennyttig Fond Danmark

Privatlivspolitik – September 2023

Hos Al-Ayn Danmark (“Al-Ayn DK”, “vi” eller “os”) er vi afhængige af støtte og generøsitet fra enkeltpersoner som dig for at kunne hjælpe forældreløse børn og fordrevne familier, der er registreret hos Al-Ayn. Derfor vil vi gerne være fuldstændig gennemsigtige omkring, hvordan vi indsamler, bruger og beskytter dine personlige data.
Al-Ayn DK er en registreret velgørenhedsorganisation i Danmark. Vores hovedkontor er beliggende på Tagensvej 102, 2200 København N.

Vores hovedwebsted er www.alayn.dk. Denne privatlivspolitik gælder for alle vores aktiviteter, og giver dig detaljerede oplysninger om, hvorfor og hvornår vi indsamler dine personlige oplysninger, hvordan vi bruger dem, hvordan vi sikrer dem, og hvordan du kan udøve dine rettigheder i forhold til dine data.
Hvis du har spørgsmål vedrørende dine personlige oplysninger eller deres brug, kan du kontakte os via oplysningerne i afsnit 11 nedenfor.

Indhold:

  1. Hvilke data vi indsamler om dig
  2. Hvorfor vi opbevarer og behandler dine personlige oplysninger
  3. Hvordan vi indsamler dine data
  4. Hvornår vi vil kontakte dig
  5. Vores juridiske grundlag for databehandling
  6. Hvor længe vi vil opbevare dine personlige oplysninger
  7. Når vi deler dine data
  8. Internationale dataoverførsler
  9. Brug af tredjepart
  10. Datasikkerhed
  11. Dine rettigheder og kommunikationsvalg
  12. Ændringer til Al-Ayn DK’s privatlivspolitik
  13. Cookies
  14. Kontakt os

1. Hvilke data vi indsamler om dig

Personlige oplysninger omfatter enhver form for information, der kan identificere en person. Det inkluderer ikke anonymiserede data, hvor personens identitet er fuldstændigt fjernet.
Når du engagerer dig i vores aktiviteter, indsamler vi en række personoplysninger om dig. Her er en liste over de typer af oplysninger, vi indsamler:

  • Fulde navn: Vi beder om dit fulde navn, så vi kan identificere dig og kommunikere med dig korrekt.
  • Emailadresse: Vi bruger din email til administrative formål, som fx at sende dig kvitteringer eller opdateringer. Hvis vi har dit samtykke, kan vi også sende nyhedsbreve og markedsføringsmateriale om vores projekter, fundraising-aktiviteter og kommende arrangementer.
  • Telefonnummer: Vi beder om dit telefonnummer til administrative formål, som fx at kontakte dig vedrørende donationer. Hvis vi har dit samtykke, kan vi også sende dig markedsføringsoplysninger via SMS.
  • Adresse: Vi indsamler din adresse for at kunne levere fysiske produkter, som fx en Sadaqa-boks, eller for at kunne ansøge om skattefradrag for dine donationer.
  • Teknisk information: Når du besøger vores websted, indsamler vi tekniske oplysninger såsom din IP-adresse, browser og operativsystem, hvilket hjælper os med at forbedre brugeroplevelsen.

2. Hvorfor vi opbevarer og behandler dine personlige oplysninger

Vi opbevarer og behandler dine oplysninger af flere årsager, herunder:

  • Donationer: For at holde styr på dine donationer og vores kommunikation med dig.
  • Kommunikation: For at svare på dine spørgsmål og give dig opdateringer om vores aktiviteter.
  • Skattefradrag: For at kunne ansøge om skattefradrag på dine vegne, hvis relevant.
  • Markedsføring: Hvis du har givet samtykke, sender vi dig information om vores projekter og events.
  • Juridiske forpligtelser: For at overholde krav fra myndigheder eller som del af juridiske procedurer.
  • Frivilligt arbejde: For at understøtte frivilliges aktiviteter og opgaver hos Al-Ayn DK.

3. Hvordan vi indsamler dine data

Vi indsamler dine personlige oplysninger på flere måder:

  • Direkte fra dig: Når du giver en donation, tilmelder dig et af vores arrangementer eller kommunikerer med os.
  • Indirekte: Hvis du donerer til os gennem tredjeparter som JustGiving, vil de videregive dine oplysninger til os, hvis du har givet samtykke til det.

Vi indhenter altid dit udtrykkelige samtykke til at behandle dine personlige data til markedsføringsformål, og dette registreres som bevis for samtykke.


4. Hvornår vi vil kontakte dig

Vi vil kontakte dig i følgende tilfælde:

  • Når du har givet os dine oplysninger ved donationer, tilmelding til arrangementer eller registrering i vores nyhedsbrev.
  • Når vi sender opdateringer om dine donationer og hvordan de gør en forskel.
  • Hvis du har givet samtykke til at modtage markedsføringsmateriale, sender vi dig opdateringer om kommende projekter og aktiviteter.
  • Vi kan også kontakte dig for at opdatere dine oplysninger for at sikre, at vores data er nøjagtige.

5. Vores juridiske grundlag for databehandling

Vi behandler dine personlige oplysninger baseret på følgende juridiske grundlag:

  • Legitime interesser: Vi behandler dine oplysninger for at varetage vores legitime interesser, som fx at administrere vores forhold til dig og videreføre vores mission om at støtte forældreløse børn.
  • Samtykke: Når vi indhenter dit samtykke til fx markedsføring, sikrer vi, at dette sker tydeligt og utvetydigt.
  • Juridiske forpligtelser: Vi behandler oplysninger, når vi er forpligtet til det af loven, fx ved skattefradrag eller rapportering til myndigheder.

6. Hvor længe vi vil opbevare dine personlige oplysninger

Vi opbevarer dine oplysninger så længe, det er nødvendigt for at opfylde de formål, vi har indsamlet dem til, eller for at overholde lovkrav. For donationer, der er underlagt skattefradrag, opbevarer vi oplysninger i mindst syv år for at overholde skattemæssige krav.


7. Når vi deler dine data

Vi deler ikke dine oplysninger med tredjeparter til markedsføringsformål. Vi kan dog dele data med:

  • Offentlige myndigheder: Når vi er forpligtet til det i henhold til lovgivning.

8. Internationale dataoverførsler

Hvis vi overfører dine oplysninger uden for Danmark, sikrer vi, at de er beskyttet i overensstemmelse med gældende lovgivning, fx ved brug af standardkontraktbestemmelser godkendt af EU-Kommissionen.


9. Brug af tredjepart

Nogle sider på vores hjemmeside indeholder links til tredjepartswebsteder, som fx betalingsløsninger. Disse websteder har deres egne privatlivspolitikker, som vi opfordrer dig til at læse, inden du indsender dine personlige oplysninger.


10. Datasikkerhed

Vi tager din datasikkerhed meget alvorligt og har passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at beskytte dine oplysninger mod tab, misbrug eller uautoriseret adgang. Kun uddannet personale har adgang til dine data, og du kan til enhver tid anmode om at få indsigt i de oplysninger, vi har om dig.


11. Dine rettigheder og kommunikationsvalg

Du har en række rettigheder i forhold til de oplysninger, vi opbevarer om dig:

  • Ret til adgang: Du kan anmode om en kopi af de personoplysninger, vi har om dig.
  • Ret til berigtigelse eller sletning: Du kan anmode om, at vi retter eller sletter dine oplysninger, hvis de er unøjagtige.
  • Ret til at trække samtykke tilbage: Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage, hvis du ønsker at stoppe modtagelse af markedsføringsmateriale.

Hvis du ønsker at udøve nogen af dine rettigheder, kan du kontakte os via:

  • Telefon: +45 9399 2015
  • Email: info@alayn.dk

12. Ændringer til Al-Ayn DK’s privatlivspolitik

Denne privatlivspolitik kan blive opdateret fra tid til anden, så du bør tjekke den regelmæssigt, når du indsender personlige oplysninger til Al-Ayn DK. Politikken blev sidst opdateret i september 2023.
Hvis der foretages væsentlige ændringer i privatlivspolitikken, vil vi gøre en rimelig indsats for at kontakte dig.


13. Cookies

Hvad er cookies?

Cookies er små tekstfiler, der gemmes af din browser. De hjælper hjemmesider med at huske informationer om deres brugere, såsom varer, du har lagt i indkøbskurven. Cookies gør det muligt for hjemmesider at huske din aktivitet, så de kan genkende dig, når du besøger siden igen og give dig en bedre, mere personlig oplevelse.
Ændring af cookie-præferencer

Du kan til enhver tid opdatere og ændre dine cookie-præferencer ved at klikke på linket, der findes i hjørnet af hver side på vores hjemmeside. For at sikre, at du får den bedste oplevelse på Al-Ayn DK’s hjemmeside, anbefaler vi, at du bruger de anbefalede indstillinger.
Du kan også bruge din browser til at deaktivere cookies via dine browserindstillinger.
Typer af cookies vi bruger

  • Nødvendige cookies: Disse cookies muliggør grundlæggende funktioner som sidenavigation og donationstransaktioner. Hjemmesiden kan ikke fungere korrekt uden disse cookies, og de kan kun deaktiveres via dine browserindstillinger.
  • Webstedsanalyse: Analytiske cookies hjælper os med at forbedre vores hjemmeside og brugeroplevelse ved at indsamle og rapportere oplysninger om brugen af websitet. Vi har implementeret Google Analytics Demographics, som bruger cookies til at indsamle data om besøgendes alder, køn og interesser. Dette hjælper os med at optimere hjemmesidens indhold og forbedre brugeroplevelsen. Du kan læse mere om, hvordan Google Analytics indsamler og bruger data her: https://www.google.com/policies/privacy/partners/. Du kan til enhver tid fravælge Google Analytics for Display Advertising ved at besøge https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
  • Markedsføring: Markedsføringscookies gør det muligt for os at bruge tredjeparts tjenester til annoncering og indsamling af midler.
  • Sociale medier: Sociale medie-cookies giver os mulighed for at integrere med sociale netværk som Facebook og Twitter til social deling og annoncering.
  • Annonceringscookies: Disse cookies sikrer, at de annoncer, du ser fra os, er relevante for dig. Vi bruger tredjepartstjenester til at levere denne annoncering.

14. Kontakt os

Hvis du har spørgsmål til denne privatlivspolitik, er du velkommen til at kontakte os på følgende måder:
Adresse: Al-Ayn Almennyttig Fond, Tagensvej 102, 2200 København N
Telefon: +45 9399 2015
E-mail: info@alayn.dk